Săptămâna trecută am fost alături de colegii și prietenii de la Set Sail Nauticschool pentru al doilea an la rând să dăm o tură cu bărcile la Veneția chiar la final de carnaval. Drumul interminabil dinte București și Izola, Slovenia – orășelul din care a pornit aventura noastră nautică – a fost lung și obositor însă a meritat din plin. Cred că pentru prima oară în viața mea am uitat de telefon, internet și de examenul de licență care se apropie vertiginos. Cu mobilul din dotate cred că am reușit să realizez un număr „impresinant” de numai 10-15 poze. Nu am vrut și nici nu am simțit nevoia să îl butonez mai mult de maxim 10 minute pe zi – stătea el bine la odihnă pe masa de navigație, săracul. Acum mă bucur și eu de fotografiile realizate de către colegi. Sunt superbe. Absolut toate. În imaginea de mai jos este chiar echipajul de pe Hope E., un Elan 40 Impression. Oameni frumosi cu dragoste de barci si de mare..

53412015_10157165537904675_1696284014861615104_n

Mai multe imagini puteți găsi pe Facebook utilizând hashtagul #setsail2venice2019. Și dacă anul trecut am avut parte de soare și de o mare liniștită pe tot parcursul expediției.. cu totul altfel au stat lucrurile de această dată. Am avut parte de ceață densă, ploaie, furtună, valuri impresionante și.. pe final s-a hotărât și soarele să își facă în sfârșit apariția. Carnavalul are un farmec aparte iar atmosfera din oraș este una de petrecere continuă. Nu are rost să vă povestesc despre carnaval pentru că este o experiență care trebuie trăită pe propria piele. La fel ca în anul precedent am petrecut trei zile frumoase în Veneția. Destinația următoare a fost Grado, un superb orașel Italian, poreclit de către localnici „Mica Veneție”. A treia marină de destinație a fost Piran, o adevarată comoară situată pe coasta Sloveniei. În ultima zi nu ne-am grăbit foarte tare pentru că marina din Izola, destinația noastră finală, se afla chiar „după colț”.. cum s-ar spune. Recomand cu căldură această expediție marca SetSail Nauticschool!

De asemenea, vă invit să citiți pe blogul skipperului Vlad Bălan impresiile sale legate de expediția de la Veneția din anul 2018. Mai multe detalii găsiți aici.

Iar pe pagina web a școlii nautice SetSail găsiți programul detaliat al tuturor expedițiilor. Pentru mai multe detalii vă invit să accesați următorul link.